2012. május 14., hétfő


Spárgakrémleves

Fenti egyszerű, üdítő leves két módon készíthető. Az egyik lehetőség, hogy megvesszük a Knorr, vagy Maggi remekbe szabott termékét, ami a következő összetevőket tartalmazza: maltodextrin, keményítő, növényi zsír, só, spárgapor, ízfokozók, cukor, glükóz szirup, tejcukor, tejfehérje, élesztőkivonat, aromák, szárított spárga, fűszerek. Ezek közül én a spárgát megkérdőjelezem. A másik lehetőség előkapni a fagyasztóból a csirkealaplevet, venni egy köteg spárgát és 20 perc alatt elkészíteni a hasonló névre hallgató, némiképp nagyobb élvezeti értékkel bíró produktumot (a 20 percbe még a fakszni is belefér). Az olvasók tudatos befolyásolásának igényét mellőzve utóbbi verzió kerül ismertetésre.

Spárgakrémleves bacon chips-szel (kétszemélyes adag)

Kevés olivaolajra 2 szál, karikázott zöldhagymát dobok, fél perc után kerül rá 50 dkg (a szokásos előkészítés, az alsó, kb. 3-4 cm-es darab eltávolítása), 1 cm-es darabokra vágott zöldspárga. A spárgafejekből 4 darabot félreteszek a díszítéshez. A zöldeket 3 percig párolom, majd felöntöm 4 dl csirkealaplével, 10 percig gyöngyöztetem. Ezt követően 3 dkg vajat adok hozzá, sózom, borsozom, csipet cukorral ízesítem, 2 darab, termetes bazsalikomlevél társaságában magas fokozaton 3 percig turmixolom és egyben habosítom. Tálalást követően 2 szelet bacon chips-szel és két zsenge, oliván átforgatott spárgafejjel díszítem, tetejére bazsalikomlevelet pakolok.

 Spárgakrémleves, zacskó nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése